torsdag 29. september 2011

Hyller laget av gamle planker

Vi har mye hvitt i vårt interiør. Det kan fort bli litt for mykt og delikat. Derfor bryter vi opp med en og annen grov gjenstand.
På veggen har vi hengt opp gamle,gamle planker som Urmaker´n fant i skogen hos svigers. 
De har ligget ute i vær og vind i mange år og fått en riktig fin farge og røff struktur.
 Den har noen malingsflekker og en del spiker står fortsatt i. Det har vi bare latt være.


Vi brukte vinkelbeslag som hylleknekter. Det gir et enda grovere uttrykk.
De er så fine, og gjør rommet så levende med at de er så naturlige!
Og så kostet de ingen ting ;)

onsdag 28. september 2011

Uhuuu!

Se på denne herligheten!
Kjøpte den på Kremmerhuset her om dagen. Den satt ute i en kurv og ropte på meg. Uhuuu! Jeg ble forelsket med en gang. Han har til og med en rosa søster! Jeg må nok tilbake og kjøpe henne også etterhvert.
Han har flyttet inn på rommet til mellomste mann. Der kommer han nok til å trives sammen med de andre uglene...
Uglen Urlik
Wallsticker
Disse fant jeg på loftet til mamma og pappa
Ugler på pysjen.....
Vel, nå får jeg komme i gang med malingen. Har en avtale med meg selv at jeg skal bli ferdig med å male sengen til eldste mann i dag. Så da må jeg ta malekosten fatt.
 Uhuuu!


Ha en fin,fin dag!

Klem fra Desirée

tirsdag 27. september 2011

Det var en gang....

 Etter en rask opprydding av sko og støvler rundt om på hele gulvet, skolesekk og gympose som alltid ligger slengt rett innenfor døren ( hver dag!! ), Jakker og skjerf som henger lag på lag på nesten alle knaggene, er jeg klar til å vise frem entreén vår.Da vi kjøpte huset var gangen kun et bitte,bitte lite vindfang. Men med 5 stk i familien og 5 luer, 10 votter,skjerf, vesker,jakker,utedresser, og sikkert 20 par sko, sa det seg selv at 1,5 kvm2 ble en smule lite for oss. 
Her blir det varmekabler. Hurra!!


 Så, etter å ha revet ned en vegg og satt opp en annen,laget nytt gulv,vegger og tak, vips (For meg er det vips. Urmaker´n,som hamret og snekret dette her, synes det tok litt lenger tid...), hadde vi ny,flott gang. Vi fikk god hjelp av den snille pappa´n min.
Den er fortsatt ikke så veldig stor, men nå kan vi faktisk være to,hvis ikke tre stk på en gang der inne :)
Den er fortsatt litt liten, og det er ikke plass til garderobeskap. Derfor har vi mange av klærne i garderoben i kjelleren. Enn så lenge funker det bra..
Guttene har fått hver sin kurv
  
Da jeg gikk gravid, (noe det føltes ut som jeg gjorde i  2 år i strekk, med kun 14 mnd mellom 2 mann og 3 mann!!), ønsket jeg med en benk å sitte på i gangen. Veldig praktisk når en skal ta på sko og har en basketball der magen er...
Fin å gjemme bort skohylla under benken
Så nå,endelig....
 
Urmaker´n laget en herlig benk som passer perfekt inn i gangen vår. 
Rundet av hjørnet

Vel, basketball-magen er borte, og kommer nok ikke tilbake (i allefall ikke på maaange år). Men benken er veldig fin, og god å ha selv uten stor mage.

fredag 23. september 2011

ORANGE

Helt innerst i huset ligger rommet til eldste mann. Av alle farger det er å velge mellom her i verden,er det orange han liker...
 Men orange er jo en spenstig farge,det!!
                                          Oh my God, they killed Kenny!!

Herlig klokke
Skrivebordet har vi kjøpt på IKEA.
På hele den ene veggen har vi malt gode gamle Streken! Jukset litt og brukte overhead..Prøvde først uten, men da fikk han en gigantisk nese,bitte små hender og lange,tynne bein.  Er ikke så flink til å tegne,gitt

Det innebygde skapet tapetserte vi. Det var egentlig et dobbelt skap, men vi fjernet dørene på den ene siden. Planen er å sette inn noen hyller, slik at han kan ha alle lekene sine der i kasser. Som dere ser, er ikke ferdig ennå. Men det står høyt oppe på TO DO lista vår.


Neste ukes prosjekt er å male sengen hans. Det er min kjæres gamle seng han hadde på gutterommet.

Med et par malingsstrøk blir den nok så fin skal dere se!


Klem fra Desiree

Garfield hilser også!!

torsdag 22. september 2011

Salongbord

Vi ønsket oss lenge et stort salongbord. Jeg gikk og siklet på alle de nydelige bordene de har på Home&Cottage. Elsker den butikken. Men prisene passet ikke akkurat lommeboka mi. Så det ble med siklingen.
Men da sier min kjære at det ikke er så vanskelig å lage et selv.
Vi duret ned til Maxbo og kjøpte materialer. Deretter ble drill, skruer og sag satt i sving, og en drøy time senere hadde vi verdens flotteste bord i stua! Hvem hadde trodd at urmaker´n min også var møbelsnekker?
 
Farge underdel: Refleksjon fra Sense
Toppen er beiset med Tyrilin interiørbeis. Farge varde. 
 Vi valgte med vilje en som hadde en sprekk langs hele siden.
Da ser den mer levende ut.


Jeg er superfornøyd! Nå har jeg plass til masse pynt og dilldall på bordet. Og det beste av alt, det kostet oss kun 500 kr!

Klem Fra Desirée

.

onsdag 21. september 2011

Skatt

Jeg vil begynne med å vise frem en gammel krakk min kjære fisket opp fra en container sist vi var på søppeldynga etter en liten opprydning i hagen.


Ja, for denne gamle krakken, ødelagt og skallet av,som noen mente var søppel, er en liten skatt for meg. En gammel og slitt skatt. Lurer på hvem den har tilhørt. Hvordan den så ut da den var ny. For den har blitt malt flere ganger. Hvem sine rumper har sitti på den gjennom alle disse årene? Hvem har den hjulpet når noen trengte å komme litt opp i høyden for å rekke opp til krukken med kjeks, eller male listene i taket, eller henge opp de nye gardinene?  Det er litt spennende å tenke på.
Jeg elsker hvordan den er så "naturlig slitt".
Det eneste som er litt dumt er at den mangler en bit på siden...Den er jo ikke akkurat til å sitte på da, men den er da veldig dekorativ.Jeg digger den!
Gleder meg til å flytte den rundt om i hele huset til jeg finner en perfekt plass til den. Og der skal den stå, helt til jeg finner noe annet som er enda finere på akkurat den plassen. For sånn er jeg. Ting blir flyttet og forandret på hele tiden her i huset. Da jeg flyttet sammen med urmaker`n for 5 år siden, ble han ganske matt av all ommubleringen min. Nå synes han det er helt OK. Det er ikke alltid han legger merke til det en gang. Men sånn er nå menn..

Ha en herlig onsdag!
Klem fra Desirée