mandag 26. desember 2011

Jul,jul,julekos

 Har vært veldig stille fra meg i det siste. Tiden har blitt brukt på julebord, julemat, julegaver, julevask, julestress, juletre, julesnop, julefilmer, og julekos.
Og gjett om vi har kosa oss! Barna har gledet seg mer og mer for hver kalenderluke de åpnet. Ribbe, juleøl og marsipan har kost seg på tungen og funnet vei ned til  magen, lagt seg pent side om side med "lovehandles" og cellulitter.  
 Men det er ikke slutt ennå! Romjulen er tid for familie og kos. Mer kos.  Og jeg skal nyte hver eneste dag.


På selveste julaften var toåringen syk. Drit syk med høy feber. Han orket verken å spise godtet nissen hadde kommet med i strømpa eller å åpne noe særlig med pakker. Stakkars liten. Heldigvis kviknet han til litt mot slutten av kvelden. Det hjalp med paracet og en mr.freeze :)


Men han skjønte ikke helt dette med julegaver. Han pakket opp,ble glad og ivrig for hver eneste én, men da vi skulle dra ble han kjempe overrasket. Skulle vi ha med alle lekene hjem? Gyngehesten til nonno (morfar) stod plutselig hjemme i stua vår! Vi prøvde å forklare at den ikke var nonno sin,men at det var en gave bare til Noah. Det var litt vanskelig for en toåring å forstå...


Som hvert år,fikk barna mange,mange leker. Den ene mer bråkete enn den andre (ja,takk skal dere ha,tanter og onkler!)Juletreet har ikke fått lov å stå i fred. Med en klåfingret toåring, minstemann på 8 mnd som øver og øver på å krabbe, og en katt,sier det seg selv. Toåringen ommublerer og flytter rundt på all julepynten nederst på treet. Han slenger på litt egen pynt også. Mye finere enn mammas dilldall og glitter!

Minstemann ruller og åler seg rundt om kring og havner som regel under treet.
Og Vidar,katten vår, drikker opp vannet i juletrefoten...

Nå skal vi kose oss med julefilm og hjemmelaget marsipan!

Ha en fortsatt deilig romjul!     
Klem fra Desirée

torsdag 8. desember 2011

Nå kommer det seg


Den lille snøen i går gjorde susen. Skal ikke skryte på meg et skinnede rent hus, men litt mer julepynt kom opp av esken i allefall!
Disse røde stjernene er fulle av glitter. Masse.masse glitter som faller av. Ikke til å unngå å få hele ansiktet glitret. Greit når en skal på julebord, men ikke kult å merke det etter jeg henta toåringen i barnehagen. EEhh..
Hang de opp med små,søte klyper.


 Den fineste julepynten jeg har er disse to kameratene her. Laget av eldstemann da han var 4 år. Fiiine,fine nissene!
Niåringen synes nissen ser helt psyko ut og er litt flau over å ha de fremme.. Jeg holder fast på at de er den fineste og mest dyrebare pynten jeg har.
...Men kan si meg enig i at han ene ser litt psyko ut,ja. :)


Pimpet stålampa med litt julestæsj også.
Litt grov hyssing,snurr,snurr, en liten juletrepynt-dings, og vips! Lampa ble julepimpa :)
 Her i nr. 192 blir det litt mer jul for hver dag.

Ordner seg til jul,vel!

Ha fortsatt en fin førjulstid.
Klem fra Desirée

onsdag 7. desember 2011

Så kom det snø....litt snø.

Jippi! det har kommet 0,5 cm snø i natt! 0,5 cm,altså. Eller kanskje mindre... Spiller ingen rolle, snø er snø! Den o store julestemningen har latt vente på seg. Men så fort det er litt hvitt ute,blir det mye koseligere med én gang :) Hele morgenen har de spilt mange fine julemelodier på radioen. "On the first day of christmas my true love gave to me...tra la la".  Koselig,koselig!


Kanskje jeg får ut fingern og tar julevasken i dag også! Ikke hele huset da. Jeg er ikke gira. Morro med snø,men det finnes grenser,hehe :)
Dette julestæsjet henger i stuevinduet. Hjertet er kjøpt på Skeidar,kulene er kjøpt på KID.

 Sjekk den snøen da! Nesten så den dekker hele gresset :)  EEhh..men ikke bry dere om det halvhjerta gjerde midt på plenen.. Det er et provisorisk gjerde vi satte opp i sommer for at den lille gærne toåringen ikke skulle stikke av.
Jeg får vel ut i denne fantastiske lille snøen da. Kanskje jeg til og med er så gæren og lager en snømann eller snøengel :) 
Ha en fin dag!

Klem fra Desirée!!

tirsdag 6. desember 2011

Jul i stua

Jeg ligger litt etter ennå,jeg. Ingen her har vaska gulvet,og ingen har børi ved. For tiden er peisen erstattet med en varmepumpe. Jeg bør vel synge "-nå har vi vaska gulvet, og vi har børi inn nye filter til varmepumpa". Hmm...ble ikke helt det samme.


Men selv om jeg ikke er ferdig med noe som helst kommer julestemningen snikende.
Litt etter litt dukker det opp litt jul her og der i nr.192.
Jeg skjønner ikke hva som tar så tid,egentlig. Jeg er jo hjemme i fødselspermisjon, huset burde vært vasket fra gulv til tak,det burde ha luktet deilig kongerøkelse, pepperkaker, gløgg og ribbe, gaver skulle ha vært pakket inn, juletre...nei. Ikke juletre. Hva stresser jeg med? Det er jo ennå hele 18 dager til julaften. Ting er på plass i løpet av den tid,vel?Hadde en liten bit armering (eller hva det nå heter..) igjen etter vi støpte varmekablene i gangen.  Den funket fint til å henge opp litt julestæsj på.Niåringen fikk sjokk da jeg sa dette var julestrømpene de fikk i år. "-SERIØST??! Mammaaa! Du tuller nå,ikke sant?" 
"-Hvis du er snill så kanskje julenissen kommer med en større strømpe,vettu!", sa jeg.
"-mamma, jeg vet det er dere som legger godis oppi,asså," sier han og ser kul ut. Men julestrømpe,det skal han ha. 
"-Men da vet du også hvem du bør være snill med da",sier jeg.

For fra nå og frem til jul,er svaret på alt :
-Hva, vil du ikke ta ut søpla? Da blir det ikke noen gaver!
-Ikke ta ut av oppvaskmaskinen,sier du? Husk at det snart er julaften da! Ingen gaver! 
Sir,yes sir!!
Alle barn blir snille som lam og adlyder alle mammaordre uten å klage :) Hehe! Jul er morro!


Mr.Ugle har fått litt besøk på stigen  :)

Dette er mitt bidrag til NIB´s utrodring. Mange andre flotte bidrag kan du finne HER.

Ha en finfin dag!!

Klem fra Desirée